Asco Numatics

Asco numatics

ASCO Numatics je osnovan kao ASCO 1888. godine kao proizvođač dizala, kompresora i sustava za kontrolu generatora. Godine 1910. tvrtka je izumila novi elektromehanički upravljački uređaj poznat kao elektromagnetni ventil.

ASCO-ovo ulaganje u inovacije rezultirala je opsežnom linijom proizvoda koji se kretao od dvo-položajnih  on / off ventila do cijelog sustava kontrole protoka osmišljenih kako bi osigurao tisuće različitih korisnički specificiranih rješenja.

Asco povijest

Tijekom 1970-ih uvedeni su dodatni proizvodi, kao što su pneumatski ventili, ručni  ventili, prekidači tlaka i temperature. Kako bi se zadovoljila sve veća potražnja za novim zahtjevima kupaca ASCO je ponovno proširio svoju liniju proizvoda 1982. godine sa stjecanjem tvrtke Angar Scientific. Angar Scientific bavi se proizvodnjom mikro-minijaturnih elektromagnetnih ventila.

Godine 1985. ASCO je preuzeo Emerson, jedan od najvećih i najcjenjenijih industrijskih korporacija na svijetu. Kasnije tijekom desetljeća, Emerson je kupio Joucomatic, vodeći europski proizvođač pneumatskih ventila i dodao ga ASCO obitelji.

Godine 2008. Emerson je spojio Sjevernoameričke divizije svojih tvrtki ASCO i Numatics u obliku ASCO Numatics, jedinstvenog poslovanja koji nudi sveobuhvatnu kontrolu protoka i pneumatike za širok raspon primjena usmjerenih na industriju.

 

Numatics je vodeći proizvođač pneumatske opreme i proizvoda za kontrolu pokreta. Osnovano 1945., tvrtka ima veliku povijest stvaranja inovativnih koncepata i tehnoloških dostignuća.

Novi standardi industrije za vrijednost, pouzdanost i performanse su ponovno postignuti s razvojem  serije 2005 i 2012 serije s naprednim integriranim fieldbus elektronikom.

 

Godine 2016., ASCO i Numatics globalne divizije bile su ujedinjene pod brandom ASCO, postavivši pozornicu za sljedeće razdoblje rasta tvrtke.